Categorii
Locuri de vizitat in apropiere

Cheile Borzeștiului

Cheile Borzești sunt situate la cca 5 km sud-vest de Cheile Turzii (județul Cluj), fiind săpate de apele Văii Borzești (Valea Berchiș) în aceleași formațiuni calcaroase jurasice, ca și Cheile Turului și Cheile Turzii.

C heile Borzești sunt situate la cca 5 km sud-vest de Cheile Turzii (județul Cluj), fiind săpate de apele Văii Borzești (Valea Berchiș) în aceleași formațiuni calcaroase jurasice, ca și Cheile Turului și Cheile Turzii.

Aici puteți găsi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie. Faptul că aceste chei nu sunt foarte cunoscute le fac locul ideal pentru a vă retrage și a petrece niște momente de liniște. Acestea sunt singurele chei din munții Apuseni unde apa a sculptat în totalitate defileul. Apa cheilor se varsă în râul Arieș. Pereții au o înălțime mică, în comparație cu cei de la cheile Turzii din apropiere. Cu toate acestea, spectaculozitatea cascadei pe care o veți găsi aici compensează acest lucru. Aici se găsește, de asemenea, un defileu sălbatic,  cu mai multe cascade. Cea mai spectaculoasă porțiune din Cheile Borzești o reprezintă „Cascadele de Sus”. Acestea pot fi găsite la 30 de minute de mers.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *